субота, 25. септембра 2021. | 11:30

Бурне реакције на жалбу Самоопредељења да се не повуку српски гласови

Потпредседник Демократске партије Косова Мемљи Краснићи оптужио је покрет Самоопредељење да се ставио у заштиту Српске листе захтевајући од Врховног суда да поништи одлуку о одбацивању гласова из централне Србије пристиглих поштом.

 

Мемљи Краснићи је рекао да је странка Аљбина Куртија данас званично стала у одбрану “нелегално добијених гласова из Србије”, захтевајући да Врховни суд дозволи Српској листи изборне резултате.

“Подсећамо да је странка која је рекла да неће да формира коалицију са Српском листом данас постала заговорник Српске листе, апелујући на Врховни суд против одлуке Панела за жалбе којом се одбијају незаконити гласови примљени од Србије. Самоопредљење је 29. октобра званично затражило поништење ових гласова, називајући их незаконитим, а данас, 12. новембра, брани те гласове Српске листе као да су њихови”, навео је Краснићи.

Сматра да је тај потез можда и “увертира Аљбиновог будућег партнерства са Вучићевом продуженом руком”.

По одлуци Панела за жалбе, ако Врховни суд не одлучи другачије, коалиција НИСМА – АНК – Партија правде имаће шест посланика у косовској скупштини а Самоопредељење би изгубило три посланика.

Одлучено је да гласови из централне Србије пристигли поштом буду одбачени.

Из НИСМА кажу да жалбом Врховном суду Самоопредељење покушава да украде њихова места.

Генерални секретар иницијативе НИСМА Биљал Шерифи оптужио је Самоопредељење за лицемерје и лажни морал и да “они који тврде да нуде нови почетак у ствари представљају само заблуду у својој варијанти”.

Подели на: