понедељак, 21. јуна 2021. | 00:50

Арлов: Нераскидиве везе Српске и Космета

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов сматра да доброчинства породица у Републици Српској показују колико је снажан, братски, емотиван и користан пројекат повезивања српске деце и породица који је нераскидиво повезао Косово и Метохију и Српску.

 

Посебно нас радује да су готово све локалне заједнице из Републике Српске, које су домаћини деци са Косова и Метохије, прихватиле нови термин за август, ако за то буду сворени реални услови због пандемије вируса корона”, саопштено је из Одбора.
Представници Одбора чекају прву могућност одласка на Косово у Метохију из више разлога.
“Хумани донатор припремио је стипендије преко Одбора за петоро деце на Косову и Метохији – Кристину Вуковић, Давида Ракића, Николију Максимовић, Ивону Мицић и Анастасију Михајловић и сваком детету биће додељена стипендија по 400 евра за мај, јун, јул и август или укупан износ од 2.000 евра”, наведено је у саопштењу.
За Одбор је важан и договор за наставак и довршетак изградње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за велики број деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.
“За ове намене Одбор је од 1. до 31. маја покренуо велику хуманитарну акцију преко хуманитарног броја 1412”, наведено је у саопштењу.
Одбор апелује на све хумане људе да сада, када је евидентно да је здравље најважније, позову 1412 и са 1 КМ буду донатори овог великог хуманог пројекта.
“Све ово показује да Одбор и Република Српска у ово тешко време не престају са хуманошћу за наше Косово и Метохију”, поручили су из Одбора.

Подели на: