понедељак, 19. априла 2021. | 04:24

Асфалтом спојена села Каменица и Вуча

Наставак радова на реконструкцији и асфалтирању путева у општини Лепосавић

 

По први пут асфалтиран је пут у дужини од два километра измедју села Каменица и Вуча, који ће много значити овдашњим мештанима за медјусобну комуникацију, а и растерећује Ибарску магистралу .
Лепосавић, 24. Септембра- Ових дана завршено је асфалтирање пута у дужини од две хиљаде метара у месној заједници Сочаница измедју села Каменица и Вуча. Пут је био у веома лошем стању, али сада мештани ова два већа села у општини Ллепосавић повезана су асфалтним путем, што много значи овдашњим мештанима, а у значајној мери растерећује Ибарску магистралу од пољопривредних машина и трактора који се споро крећу.
Радове је обишао председник Привременог органа општине и градоначелник Лепосавића Зоран Тодић са сарадницима и честитајући рад упознао се са приликама и проблемима који муче овдашње становнике. У овим селима омладина се задржала, има много младих брачних парова и деце што гарантује будућност , опстанак и развој ова два суседна села . Током разговора са мештанима било је речи о реализацији самог пројекта и значају ове деонице пута. Тодић је овом приликом говорио и о плановима за наредну годину , као и о могућностима за реализацију пројеката који су од значаја за унапредјивање и побољшање квалитета живота овдашњих мештана.
У току су радови и на путу у селу Остраће у месној заједници Лешак , као и у селима Горње Јариње , Борова и Дренова , као и у урбаном делу Лешка у Карадјордјевој улици.
– Сви ови радови реализују се у оквиру пројекта ,,Реконструкција и асфалтирање локалних путева на подручју општине Лепосавић”, а захваљујући средстваима Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, који улажу да би се и на овим просторима створили бољи услови за живот нашег народа и решили вишедеценијски нагомилани проблеми, казао је Тодић.
Представници општине Лепосавић су скоро свакодневно на терену и у разговору са становништвом лоцирају проблеме и налазе решења да се овај крај развија, како у инфраструктурном, тако и економском смислу. У току је и програм подстицаја развоја пољопривреде и сточарства , како би већим укључивањем становништва био обезбедјен и већи доходак што би значило и бољји живот .
Тодић је највио да наредних дана почињу радови и на реконструкцији висећег моста преко реке Ибар у селу Каменица , који је дотрајао и није безбедан за пролаз. Реконструкцијом и овог моста сви велики проблеми који су оптерећивали мештане овог села били би решени. В.Вукојевић

Подели на: