недеља, 13. јуна 2021. | 19:04

Биралишта отворена на време

Општина Грачаница

 

На територији општине Грачаница сва биралишта отворена су на време. На територији ове локалне самоуправе отворена су укупно 32. бирачка места, односно 15 бирачких центара.
На подручју општине Грачаница уписано је 21. 837 бирача који ће гласати за будући Приштински парламент. Своје кандидате има 25 политичких партија, односни 20 партија, четири коалиције и један независни кандидат. У 10 часова своје бирачко право у Грачаници искористио је председник општине Срђан Поповић.
На бирачком месту један у Лапљем Селу гласао је кандидат за посланика из редова Српске листе Љубинко Караџић. У поменутом селу право гласа има 1000 бирача.
Рема речима манеџера из неколико бирачких центара гласање у овој локалној самоуправи протиче без проблема и одзив бирача је солидан.
Према речима члана Централне изборне комисије Стевана Веселиновића на простору Косова и Метохије регистровано је 1. 937. 868 бирача што је више у односу на предходни период. Веселиновић каже да се на списковима налазе имена преминулих особа. Он је позвао чланове бирачких одбора да раде свој посао према прописима како не би било проблема и евентуалних манипулација са бирачким списковима.

М.Ч.

Подели на: