понедељак, 20. септембра 2021. | 02:00

Дачић: Нема тог притиска под којим ћемо попустити

Србија има принципијалну позицију да Београд и Приштина треба да дођу до компромисног решења које би било праведно за обе стране, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

 

Ивица Дачић је на конференцији за медије у Министарству спољних послова, одговарајући на питање о посети Метјуа Палмера Београду, рекао да нема тог притиска под којим ће попустити и прихватити нешто што није принципијално.

Дачић је рекао да ће са америчким званичником Палмером разговарати у уторак у Београду.

“Свакако да постоји жеља да се што пре дође до решења проблема Косова и Метохије. Међутим, свима је јасно да место где такви захтеви треба да буду истакнути није Београд већ Приштина, јер није Београд стопирао дијалог”, нагласио је Дачић.

Додао је да Србија нема разлога да калкулише или да не испуњава оно што је договорено Бриселским споразумом, док Приштина “није испунила ништа и још су додатно увели таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине”.

“Штете су огромне. То траје већ годину дана и нико не реагује. Ми смо спремни за наставак дијалога, као што смо више пута рекли. Имамо принципијалну позицију да треба да се дође до компримисног решења”, поручио је Ивица Дачић.

Подели на: