понедељак, 20. септембра 2021. | 00:37

Делегација Српске листе са Палмером: Укидање такси, па дијалог

Потребно је најхитније укинути таксе на робу из централне Србије и наставити дијалог ради компромисног решења, рекли су представници Српске листе специјалном представнику САД за Западни Балкан.

 

Делегација Српске листе, њен председник Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић, састали су се са Метјуом Палмером и амбасадором САД у Приштини Филипом Коснетом.

На састанку је анализирана постизборна ситуација на КиМ, посебно наставак дијалога Београда и Приштине, с циљем смањења тензија и очувања мира, наводи се у саопштењу.

Истиче се да су представници Српске листе предочили јасан став да је потребно најхитније укинути таксе и наставити дијалог ради проналажења компромисног решења.

“Што се тиче учешћа у влади, ми у ту владу под оваквим условима нећемо трчати, јер нама нису потребне функције зарад њих самих, већ у циљу заштите интереса српског народа”, поручују представници Српске листе.

Палмер је истакао да су САД посебно заинтересоване за брзо формирање владе и што скорији наставак дијалога Београда и Приштине, као и пуно поштовање владавине права, што ће омогућити развој економије и бољи живот свих грађана, наводи се у саопштењу.

Како се напомиње у саопштењу, делегација Српске листе је поновила јасан став да Српска листа никад није била део проблема већ део решења, уз пуно уважавање интереса српског народа.

Са специјалним представником САД за Западни Балкан, састао се иза затворених врата и косовски председник Хашим Тачи.

Подели на: