субота, 23. октобра 2021. | 22:07

Ђурић: Једна оболела особа у српским срединама на КиМ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је данас да је једна особа заражена корона вирусом у српским срединама на КиМ.

 

Удневном извештају о стању на КиМ, Ђурић је навео да је оболела жена стара 62 године из села Добротин у близини Липљана. Она је најпре примљена у КБЦ Приштина у Грачаници, а потом је транспортована у КЦ Ниш.

Породици пацијенткиње одмах је наложена самоизолација уз надзор, као и медицинском особљу које је уз мере заштите било у контакту са зараженом особом.

У извештају се додаје да је у албанским срединама 88 оболелих.

Такође се наводи да је обезбеђено 10 пумпи за дезинфекцију за српске општине јужно од Ибра, као и 832 пакета са средствима за хигијену за социјално најугроженије становнике општина Косовска Митровица и Лепосавић.

У лабораторији Техничке школе у Косовској Каменици почела је производња алкохола и сапуна за локалне потребе, а у северној Косовској Митровици, на улазу у Дом здравља, постављен је импровизовани објекат (контејнер) за пријем и тестирање пацијената на корона вирус.

У општини Лепосавић обезбеђени су пакети помоћи за пензионере чија су примања мања од 15.000 динара, као и још 760 заштитних маски за вишекратну употребу и 5.000 пари заштитних рукавица.

У општини Србица су монахињама у манастиру Девич достављени пакети хране, а за пензионере са малим пензијама обезбеђују се пакети помоћи и континуирано се прикупљају здравствене књижице пацијената ради организоване набавке лекова, каже се још у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подели на: