Ђурић: Неприкривена нетрпељивост “косоварске” лобисткиње фон Крамон

Тирада лажи известиоца Европског парламента за Косово Виоле фон Крамон о Србији као неслободном друштву, сведочи о дубоко укорењеној пристрасности и неприкривеној нетрпељивости “косоварске” лобисткиње и према српској држави и према њеном руководству, изјавио је данас потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић.

Истакао је да је време када се Србија неаргументовано могла блатити флоскулама из 90-их година прошлог века одавно прошло, али очигледно извори финансирања оних којима је у интересу да се таква кампања и даље води нису пресушили.

“Глас Виоле фон Крамон није глас немачке политике, јер Србија данас са том земљом има најбоље односе у последњих неколико деценија, а сарадња председника Александра Вучића и канцеларке Ангеле Меркел може се описати као веома коректна”, навео је Ђурић у саопштењу.

Глас Виоле фон Крамон, као каже, није ни глас ЕУ, која у Србији види поузданог партнера, земљу са стабилном економијом и гаранта мира и стабилности на Западном Балкану.

“У чије име и у чијем интересу онда наступа Виола фон Крамон? У име оних које свакодневно хвали као оазу и расадник демократије, дакле у име Приштине, и зачуђујуће је да такво отворено лобирање бива толерисано у једној институцији каква је Европски парламент”, нагласио је функционер СНС.

Ђурић истиче да Србија није заробљена земља, она је само земља у којој је воља грађана снажнија од воље групице антисрпских лобиста, дакле успешна демократија и самостална земља, и таква ће остати.

“А када је реч о заробљеним медијима, она ваљда мисли на оне медије у којима се њени неаргументовани напади на Србију свакодневно објављују, а сваки успех Србије дочекује на нож. Биће ипак да смо ми ти који госпођу Виолу фон Крамон можемо да поучимо демократији и демократским вредностима, а не обрнуто”, закључио је Ђурић.

Подели на: