недеља, 20. јуна 2021. | 23:54

Ђурић: Одлука косовске владе представља ескалацију рата са здравим разумом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да вечерашња одлука косовске владе о трговинској блокади, односно новој потпуној забрани за српску робу, представља ескалацију рата са здравим разумом који се месецима води из Приштине.

 

То је истовремено атак на европске вредности и материјалну егзистенцију и Албанаца и Срба, наводи директор Канцеларије за КиМ у саопштењу и захтева хитне међународне санкције против Приштине због оваквог илегалног поступка, противног свим домаћим и међународним нормама.

“Србија остаје у потпуности посвећена слободи протока робе, људи и капитала, како на својој територији, чији је Косово и Метохија несумњиви део, тако и у региону”, навео је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је изразио уверење да ће, како је навео, политика такси, блокада и шовинистичких баријера које погађају и обичне грађане и привреду ускоро постати ствар прошлости.

Без посебне дозволе, на основу вечерашње одлуке косовске владе, на Косово не могу да уђу возила која превозе било какву српску робу.

Косовска влада на електронској седници расправљала је о изменама и допунама Одлуке о реципроцитету и усвојила низ мера које подразумевају забрану увоза производа из Србије ако на пратећим документима није назначено “Република Косово”.

Подели на: