уторак, 03. августа 2021. | 12:04

Ђурић: СНС се никада није плашила нити избегавала изборе

 

Функционер Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић изјавио је данас да је Председништво владајуће странке затражило ванредне парламентарне изборе, а да је једино њен лидер, председник Србије Александар Вучић био уздржан. Он је у изјаво за ТВ Пинк нагласио да се одлука о изборима доноси сагледавањем државних и националних интереса, а не само ускостраначких интереса.

“Да се водимо само страначким интересима, никакве дилеме везано за то не би било. СНС се никада није плашила нити избегавала изборе”, рекао је Ђурић и додао да је Вучић затражио још неко време за доношење одлуке о изборима да би се сагледале прилике у међународним и регионалним односима.

Потребу за одржавањем ванредних парламентарних избора Ђурић је образложио активностима опозиције која се, како каже, “из петних жила упиње да створи нездраву климу у којој се неће разговарати аргументима већ се прибегава насиљу и фашистичким идејама”.

“Нису понудили ниједно решење, нису понудили никакав став по питању КиМ. Оног часа када је Вучић рекао да је за Србију неприхватљива и срамна албанска платформа, они нису изашли са контрарешењем, већ се одлучују да упадају у институције, да упадају у РТС”, рекао је Ђурић.

За опозицију каже да имају двоструке аршине и према цркви, и када неко из цркве критикује власт они га дижу на пиједестал, а када патријарх да “очински савет” да оно што се дешава на улицама није добро, он је постао најгори, најомраженији човек.

Додаје да је много оних којима се жури да сруше председника Србије Александра Вучића, јер се плаше одласка у затвор.

“Најмоћнији тајкун, који је годинама одлучивао ко ће улазити у владу, има озбиљне шансе да буде правоснажно осуђен на озбиљну казну и зато му се жури да руши садашњу власт и спреман је у то да инвестира огромну количину новца. Затим имате и Драгана Ђиласа који је тајкун”, рекао је Ђурић.

На протестима је, како каже, све мање људи, па опозиција насилним методама покушава да уради нешто, али да неће успети у томе.

Додаје да ће 12. априла у Новом Саду и 19. априла у Београду Србија на скуповима СНС-а, показати да се не слаже с насиљем.

“Ту ће бити људи са својим породицама који желе да живе у једној пристојној, уређеној и цивилизованој земљи какву смо почели тешком муком да стварамо након згаришта које су нам они оставили”, закључио је Ђурић.

Подели на: