среда, 23. јуна 2021. | 23:34

Ђурић: Србија и Република Српска заједно у одбрани српског народа на КиМ

“Србија и Република Српска стоје заједно у противљењу мерама реципроцитета које је увела Приштина и стоје заједно у одбрани Срба на Косову и Метохији”, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић после данашњег састанка у Београду са председником Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорадом Арловим.

 

Србија и Република Српска негују културно-духовни идентитет. Захваљујем Арлову због акције зближавања деце са две стране Дрине и што деца са Косова и Метохије долазе у Републику Српску где им домаћини показују обичаје, манастире… Тако стварају трајну везу између Србије и Републике Српске”, рекао је Ђурић.

Арлов се захвалио Ђурићу и истакао да су, након 3 месеца пандемије, разговарали о два пројекта: изградњи Дневног центра “Подржи ме” у Косовској Митровици и доласку деце са Косова и Метохије у Републику Српску.

Према његовим речима, планирано је да ове године у Републику Српску дођу деца са Косова и Метохије у 22 аутобуса.

“Пројекат изградње Дневног центра је велики пројекат и бице као трајни споменик који су помогли Канцеларија за Косово и Метохију и Република Српска”, нагласио је Милорад Арлов.

Подели на: