среда, 23. јуна 2021. | 22:29

До краја августа нова школа у селу Дријен код Зубиног Потока

У селу Дријен, у општини Зубин Поток, положен је камен темељац за изградњу новог објекта Основне школе “Јован Цвијић”, површине око 200 метара квадратних, а средства за изградњу обезбедили су Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и Општина.

Камен темељац положен је у присуству председника Привременог органа општине Зубин Поток Срђана Вуловића, чланова ПО и сарадника, директора школе и просветних радника, одборника, мештана села, а овој свечаности присуствовали су и начелник Косовско-митровачког управног округа Славко Симић, као и кандидати за народне посланике у Скупштини Републике Србије, Данијела Вујичић, Љубомир Марић и Милан Савић, који ће се на предстојећим изборима наћи на листи “За нашу децу” Српске напредне странке, наведено је на Фејсбук страници Општине Зубин Поток.

За мештане села, за око 40 породица колико ту живи и око 50 деце, изградња нове школе је од великог значаја, с обзиром да је стара у веома лошем стању.

“Сваке године у овој школи очекујемо све више и више деце, сваке године по 5-6 ђака више за упис у први разред, а овим показујемо да и општина Зубин Поток и држава Србија брину о свом народу на овим просторима и опстанку у овим крајевима, као и о бољим условима за живот и рад”, рекао је председник ПО Општине Зубин Поток Срђан Вуловић.

Предвиђено је да нова школа буде површине око 200 метара квадратних, а средства за њену изградњу обезбедили су Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Зубин Поток.

Завршетак школе предвиђен је за крај августа, како би ђаци нову школску годину започели у новим учионицама.

Подели на: