четвртак, 06. маја 2021. | 15:36

Др Лазић: Понашајмо се одговорно, ковид19 није имагинарна болест

Ковид19 је озбиљна болест и становништво не сме да верује разним дезинформацијама које се шире преко друштвених мрежа да је епидемија лаж, јер на тај начин угрожавамо своје и здравље људи око нас, поручио је директор КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници проф. др Братислав Лазић.

 

У изјави за Косово Онлајн Лазић подсећа да је на почетку епидемије у Грачаници било најмање инфицираних, јер су грађани били одговорни и поштовали препоруке надлежних, али да је након опуштања дошло до повећања броја заражених.

“Наше становништво без икакве дилеме треба да швати да је ово једна озбиљна болест која може да се заврши смртним ишодом и то је онај најцрњи сценарио. Такав ризик ниједан наш становник не треба да прихвати. Неопходно је да својим понашањем допринесемо да се ова болест спречи и да сви изађемо као победници из овог великог проблема”, нагласио је Лазић.

Лазић је упутио апел грађанима да носе маске, држе растојање и примењује неопходне хигијенске мере како би избегли ситуацију од пре неколико месеци када се свакодневно повећавао број инфицираних .

“Људи су тада директно могли да виде и да пропознају да ово није наивна болест и да није имагинарна. Неки од њих су нажалост и на личном примеру осетили шта је ковиђ19”, рекао је Лазић. Здравствене установе које фукционишу на територији општине Грачаница, према Лазићевим речима, добро су снабдевене медицинским материјалом, захваљујући средствима институција Републике Србије и спремне уколико дође до интензивирања епидемије у наредном периоду.

Подели на: