петак, 07. маја 2021. | 21:34

Двоје преминуло, још два лица позитивна на коронавирус на северу Косова

Епидемиолог Александар Антонијевић саопштио је на редовној конференцији за новинаре да су још два лица позитивна на коронавирус на северу Косова и Метохије, и то из Косовске Митровице и Лепосавића.

 

Две особе су преминуле у Зубином Потоку и Лепосавићу, четири пацијента су излечена.

Преминули су старије особе, преко 70 година (1948) и (1947), које су имале и придружене болести саопштено је на конференцији.

Од почетка узорковања до јучерашњег дана, тестирано је 926 лица од чега је 96 позитивно на коронавирус док је 47 лица оздравило а 8 лица преминуло.

У Косовској Митровици се налази 33 оболелих (двоје преминуло), у Звечану 23 оболелих (један преминуо), у Лепосавићу 15 (четири преминуло) и у Зубином Потоку 20 оболелих (један пацијент преминуо).

У Студентском центру у Косовској Митровици је смештено 26 лица са лакшом клиничком сликом, у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица се налазе 11 пацијената са умереном клиничком сликом, у КЦ Крагујевац се налазе 2 пацијента и у КБЦ “Др Драгиша Мишовић” у Београду 2 пацијента.

Антонијевић је још једном апеловао на грађане да остану у својим домовима и без преке потребе не излазе напоље и поштују прописане мере и мере заштите.

“Знам да није лако али сви заједно морамо да издржимо до краја. Ви у вашим домовима, а сви ми који смо укључени у борбу спречавања ширења епидемије на радним задацима, који верујте трају и до 24 сата” рекао је Антонијевић.

Подели на: