ЕК: Позиција ЕУ о статусу Косова је позната и непромењена

Поводом јучерашње видео-објаве аудио-видео службе Европске комисије у којој је Вјоса Османи потписана као “вршилац дужности председника Републике Косово” у Комисији за “Тањуг” кажу да је грешка “исправљена” и спорни твит “обрисан”, а када је реч о “статусу Косова позиција ЕУ је добро позната и остаје непромењена”.

 

 

Позиција ЕУ када је реч о статусу Косова је добро позната и остаје непромењена”, наводи се у саопштењу које је портпаролка Комисије, Ана Писонеро, доставила Тањугу.

Раније синоћ на Твитеру је објављена фотографија комесара за проширење Оливера Вархељија са Вјосом Османи на којој је стајао спорни потпис.

На то је синоћ реаговао директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, Петар Петковић, затраживши од Европске комисије да одговори “када је то ЕУ званично признала Косово” и да ли је дијалог Београда и Приштине тако постао “сувишан”.

Захтев да се званично одреди поводом статуса Косова и најаве једне од њених служби Европској комисији је упутио и Тањуг.

Објава је уклоњена и уместо ње је, уз исту фотографију, Вјоса Османи, титулисана као “в. д. председнице Косова”, уз фусноту поред речи Косово.

Подели на: