недеља, 01. августа 2021. | 06:56

ЕУ наставља да подржава одрживу реинтеграцију мањинских повратника

Међународна Организација за Миграцију (ИОМ) наставља имплементацију Пројекта за Стабилизацију Заједница ИВ који је финансиран од стране Европске уније, а којим руководи Концеларија ЕУ на Косову.

 

ЕУ-ЦСП ИВ ће пружити финансијску и техничку помоћ за започињање нових или проширење постојећих малих и средњих предузећа, посебно предузећа која промовишу и јачају одрживу реинтеграцију мањинских повратника. ЕУ-ЦСП ИВ пројекат ће подржати и локалне инициајтиве од које ће корист имати шира заједница кроз рад са члановима заједница и индивидуалним пољопривредницима и произвођачима истражавајући могућности за заједничко деловање кроз стварање и подршку невећинских и међуетничких пословних удружења.

Пројекат Европске Уније за Стабилизацију Заједница ИВ (ЕУ-ЦСП ИВ), ОБЈАВЉУЈЕ ПОЗИВ ЗА ПОСЛОВНЕ ПРЕДЛОГЕ будућих и постојећих привредника, група и асоцијација ЗА ИНДИВИДУАЛНЕ И ГРУПНЕ ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ. ЕУ-ЦСП ИВ ће финансирати пројекте који јасно подржавају дугорочну економску одрживост, стварање радних места и могућност остваривања прихода.

За упутства и обрасце за пријављивање посетите ИОМ веб-страницу (www.kosovo.iom.int) као и одговарајуће канцеларије по недељном распореду за општине (тел: 049 968 485), где можете добити детаљније информације у вези: процеса пријављивања и начина писања ваших пословних предлога, формуларе за аплицирање и савете за попуњавање формулара као и додатне информације и упутства везане за процес аплицирања.

Крајни рок за предају захтева је 31. Март 2020. али се подносиоцима препоручује да апликације предају што је раније могуће.

Подели на: