Гојковић: Вучић донео мудру и државничку одлуку да не иде у Црну Гору

Председница Народне скупштине Маја Гојковић оценила је да државничка, озбиљна и снажна порука коју је председник Републике Србије Александар Вучић данас упутио, представља најбољу потврду његове одговорне политике заштите нашег народа који живи у региону, и бриге за опстанак српског народа у Црној Гори, наводи се у саопштењу Народне скупштине.

 

Маја Гојковић је, како се наводи у саопштењу, додала да је председник “јасно показао спремност да посвећено ради на очувању српског народа и да се супростави политици која би да забрањује српску заставу и хапси оне који је истичу”.

“Уверена сам да је српски народ у Црној Гори добро разумео поруке подршке и да је председник Србије јасно оголио суштину, а то су покушаји да се Срби и српски народ представи као дестабилизирајући елемент, а не они који су донели Закон о слободи вероисповести, који је уперен против српског народа и Српске православне цркве”, рекла је Маја Гојковић.

Председница Народне скупштине оцењује да је одлука председника Вучића да не иде у Црну Гору “мудра и државничка одлука председника који не жели да његову посету црногорски режим искористи за непостојећу угроженост”.

“Србија поштује суверенитет и територијални интегритет Црне Горе, поштује своје суседе, али има обавезу да брине о српском народу који живи у Црној Гори”, истакла је Маја Гојковић.

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић изјавио је да је одговорном, мудром и прагматичном политиком, председник Србије Александар Вучић потврђује своју доследност у борби за интересе српског народа и Србије као државе која је изградила свој међународни углед.

Подели на: