недеља, 13. јуна 2021. | 19:55

Грађани спречили заплену лекова у апотеци северном делу Косовске Митровице

Косовска инспекција у сарадњи са царином и полицијом извршила је данас упад у апотеку у северном делу Косовске Митровице, како би запленили лекове који нису регистровани у косовском здравственом систему. Како се апотека налази у самом центру града, спонатано се окупио с већи број грађана који су уз узвике негодовања спречили заплену лекова.

 

Власник апотеке Благоје Савић, уз чију асистенцију је инспекција безбедно напустила апотеку, сматра да је разлог за упад у његову апотеку политичке природе.
-То је политички разлог ништа више. Регистрован сам и плаћам порез. Они траже да целокупни лекови и роба буду са Косова, а то је немогуће -рекао је Савић
Савић се упитао и да ли ико размишља у каквом тренутку долазе да плене лекове.
– Ово што се сад догодило и то у сред пандемије, не знам шта да кажем и не знам да ли неко размишља шта ће бити са северним делом Косова, када не буде могао да се купи неки лек, а хиљаде и хиљаде људи су болесни. То треба да се реши. Није ово решење, а опет не можемо да се нон стоп свађамо и да се препиремо – каже Савић у чију апотеку свакодневно долазе и Албанци из јужног дела града да купују лекове.
С.К.

Подели на: