субота, 23. октобра 2021. | 23:07

Хулигани из Јужне Митровице насрнули на полицијске службенике

Група хулигана из Јужне Митровице уз помоћ грађевинских машина насрнула је данас на полицијске службенике српске националности из полицијске станице Северна Митровица, који су пружали асистенцију општинским органима у складу са законом а у вези са одлуком општинске инспекције да се уклони нелегални импровизовани објекат којим се запречава река Ибар, и реализује најављена намера Агима Бахтирија о некаквом заузимању Северне Митровице.

 

У жељи да избегну већи сукоб полицајци из Северне Митровице нису применили овлашћења и средства принуде према изгредницима који су дошли из јужног дела града.

У име општине Северна Митровица најоштрије осуђујем изградњу овог нелегалног насипа коју, по нашим информација спроводи општина Јужна Митровица, противзаконито и без икаквих дозвола. Такође, осуђујем и брутални напад на српске полицајце од стране хулигана који морају најхитније бити ухапшени и процесуирани. Насиље над полицајцима који се старају у миру и безбедности свих грађана све је апсолутно недопустиво.

Овом приликом позивам међународну заједницу и представнике Владе из Приштине да најхитније нареде општини Јужна Митровица да престане са илегалним радовима којима се запречава река Ибар и подижу тензије, и на делу покажу колико им је стало да владавине права, али и да најхитније лише слободе екстремисте из општине Јужна Митровица који су напали полицајце приликом спровођења закона.

Овом приликом позивам грађане општине Северна Митровица да остану мирни и суздржани, општина Северна Митровица ће у складу са законом у потпуности примењивати своја овлашћења ма колико се то некоме не свиђа од представника Албанаца из Јужне Митровице, уједно желим да се захвалим полицајцима полицијске станице Северна Митровица на професионалности и озбиљности коју су показали приликом данашње интервенције чиме су стали у заштиту закона и својих грађана.

Нажалост, тужно је и недопустиво да се у дану када се српски народ присећа страшног погрома којим је етнички очишћено десетак српских села а уништено на стотине српских светиња ни поново насрће на мир и наш народ.

Подели на: