петак, 25. јуна 2021. | 13:08

ИБЦМ: Почела нова академска година

Свечаним пријемом студената, данас је на Међународном пословном колеџу у Митровици (ИБЦМ), обележен почетак нове школске године.

 

Добродошлицу студентима, у јужном кампусу ИБЦМ-а, пожелели су шефица Канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова и извршни директор ИБЦМ-а Хари Тумола.

Апостолова је том приликом изјавила, да је ове године Канцеларија ЕУ на Косову, издвојила додатна средства за финансирање ИБЦМ-а, у износу од 2,4 милиона евра, за период од 2018-2022. године.

Према њеним речима, квалитетно образовање које пружа ИБЦМ свим заједницама на Косову, доказ је да се новац пореских обвезника ЕУ, троши на најбољи могући начин.

“Имамо велике амбиције. Надамо се да ће ИБЦМ постати самоодржива институција која ће имати једну од главних улога у регионалном образовању. ИБЦМ је донео нове вредности на Косову: квалитетно образовање којим се млади оспособљавају за тржиште послова, помирење у оквиру Балкана јер привлачи младе из свих заједница у региону и унапређује њихове међусобне везе. Посебан акценат је стављен на образовање маргинализованих група и припаднике мањинских заједница“, – казала је Апостолова.

Извршни директор ИБЦМ-а Хари Тумола, сматра да за нове студенте долазак на ИБЦМ представља почетак новог живота и новог начина размишљања, док за старије студенте данашњи дан представља наставак процеса образовања, али и почетак нових изазова и прилика.

“Поносни смо на то, да смо један од ретких колеџа у региону, који нуди јединствен педагошки модел – практично искуство, могућности за истраживачки рад и повезивање са индустријом. Јавна администрација, заштита и унапређење животне средине, међународна продаја и маркетинг, контрола квалитета хране, економија и статистика – нека су од најтраженијих смерова које ми нудимо“, – казао је он.

Након уводног излагања, директорка Канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова, одговарала је на питања студената.

Међународни пословни колеџ Митровица, ове године уписало је 83 бруцоша, док је укупан број студената који стичу знање у овој образовној институцији двеста двадесет три (223).

Подели на: