Изабрани најбољи спортисти Косовске Митровице за 2019. годину

У Косовској Митровици проглашени су спортисти године. У јакој конкуренцији титуле најбољих припале су ММА борцу Александру Вукосављевићу и светски познатој кик-боксерки Наталији Савић-Чупки. Признање за професионално извештавање припало је нашем колеги Синиши Стојановићу.

 

Била је ово прилика и да се у граду на Ибру, који деценијама уназад важи за један од највећих расадника талентованих спортиста, одају признања институцијама и појединцима.

ММА борац Александар Вукосављевић и кик-боксерка Наталија Савић најбољи су спортисти Косовске Митровице у 2019. години у традиционалном избору Установе за спорт и специјализоване услуге. Они су добили и највише гласова стручног жирија.

Вукосављевић је власник златног одличја на европском Граплинг такмичењу у Лиону, власник је и бронзане медаље на светском Граплинг такмичењу у Ковину. Наталија, чланица Кик-бокс клуба 028, је најбоља у Европи и планети.

“Захвалио бих се свима на подршци, мојим пријатељима, породици, девојци, свим мојим вежбачима, без којих ово не би било могуће, јер они су ми свакодневна подршка и значајни су за моју каријеру. Ово је велики подстрек, али се надам да ће у овој години бити још боље и да ћемо доћи са више трофеја, моје колеге спортисти и ја”, каже Александар Вукосављевић, ММА борац.

“Признање од мог града ми много значи, нисам очекивала да ћу ја ово добити, али сам поносна на себе и свој град и желим да се захвалим свима који стоје иза мене, првенствено мом клубу и свим његовим члановима, на челу са мојим тренером Марком Божовићем, мојој породици и пријатељима, који ми пружају несебичну подршку”, истакла је Наталија Савић.

Привремени орган Општине Косовска Митровица издвојио је значајна средства за спортисте. Њима је припало посебно признање.

Најбољи су и Фудбалски клуб “Трепча”, женски одбојкашки клуб “Косовска Митровица”, Ђорђе Стевановић- Атлетски клуб “Трепча”, Магдалена Луковић и њен тренер Милун Миленковић- чланови кик -бокс клуба “Косовска Митровица”, као и маратонац Зоран Вукадиновић.

Признања за животно дело добили су и Алојз Славко Чебешек и Србољуб Антић. Награда за допринос спортским такмичењима додељена је спортској хали у косовској Митровици.

“Изузетно смо срећни, ми из Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге, што смо ове године организовали Избор спортисте града за 2019. годину. Тридесет и четири клуба, у шеснаест спортских грана, гласало је за најбоље спортисте града који су годинама уназад радили на промоцији спорта. Драго нам је што у целој овој причи нас подржава Привремени орган Општине Косовска Митровица, на челу са председником Александром Спирићем”, рекао је Петар Трајковић, директор ове установе.

Подели на: