четвртак, 06. маја 2021. | 15:02

Још 416 заражених коронавирусом

Према последњем пресеку, у Србији су за 24 сата од ковида 19 преминуле две особе. Потврђено је 416 нових случајева заразе коронавирусом.

15:29
Више од половине новозаражених у Београду
Од 416 случајева коронавируса који су потврђени у последња 24 сата, у Београду је регистровано 218 случајева (52,4 одсто), Крагујевцу 16, Новом Саду 11, Врању 8, Лозници, Пријепољу и Трстенику по 7, Александровцу, Мионици, Краљеву, Зрењанину и Смедереву по 6, а у Мерошини 5 нових случајева.
15:21
Тестирано 6.715 особа
У последња 24 сата у Србији су од ковида 19 преминуле још две особе, док је 416 новозаражених коронавирусом.

Тестирано је 6.715 особа. На респираторима се налазе 24 пацијента.

Од почетка епидемије у Србији су од ковида 19 оболеле укупно 37.536 особе.

У среду је у Србији забележен рекордан број новозаражених – 512 узорака је било позитивно од 7.425 тестираних.

Због тога је данас заседао Кризни штаб који, иако се очекивало доношење строжих мера, није пооштрио прописе.

Епидемиолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да за сада нема пооштравања мера, већ да је неопходно ригорозно примењивати постојеће.

Јанковић је рекао да је епидемиолошка ситуација у Србији претећа.

У Србији је тренутно на снази читав низ мера, а епидемиолог Радмило Петровић за РТС каже да оне нису лоше, али да је лоше њихово спровођење.

Потпуковник Предраг Богдановић, медицински координатор у Привременој болници Београдска “Штарк арена”, каже за РТС да је Арена потпуно спремна за рад и сада нема пацијената.

Страховало се и од ширења коронавируса у студентским домовима, а директор Студентског центра “Београд” Горан Минић рекао је да је од нешто више од 8.000 студената у домовима, четворо позитивно на коронавирус.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији изазване вирусом ковиђ19, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић још једном је апеловао на надлежне, али и кориснике у установама социјалне заштите за смештај корисника, да се придржавају свих превентивних мера за заштиту од вируса које је донео Кризни штаб.

Подели на: