среда, 19. маја 2021. | 00:29

Кон упозорава да улазимо у озбиљну кризу, разлог – ноћни провод

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата од ковида-19 преминула још једна особа. Коронавирусом заражено још 168 људи. Сви догађаји и свако кршење мера манифестоваће се за десет дана, јер се потенцијал вируса јасно повећао, тако да ће се то одразити на даље погоршање, рекао је епидемиолог др Предраг Кон поводом призора који су забележени у Београду, а на којима се види непоштовање најновијих мера рада свих објеката до 23.00 сата.

У последња 24 сата у Србији је на коронавирус тестирано 4.976, а њих 168 је било позитивно.

Преминула је једна особа.

На респираторима је 23 пацијента.

Сви догадаји и свако кршење мера манифестоваће се за 10 дана, јер се потенцијал вируса јасно повећао, тако да ће се то одразити на даље погоршање, рекао је епидемиолог др Предраг Кон поводом призора који су синоћ забележени у престоници и на којима се види непоштовање најновијих мера рада свих објеката до 23.00 сата.

Др Кон је тим поводом поново упутио апел за поштовање мера.

“Време је да се поново апелује на поштовање мера, првенствено на држање дистанце и избегавања масовног окупљања. Ношење маске се препоруцује и на отвореном ако не може да се обезбеди дистанца. У затвореном простору је ношење маске апсолутно обавезно”, нагласио је Кон за “Блиц”.

Радно време свих продавница, ресторана, кафица, кладионица, клубова ограничено је до 23 часа, а како наводи лист, њихови ртепортери синоћ су ун центру града видели да су многи ресторани брзе хране били отворени и после 23 цаса, а пред њиховим шалтерима долазило је до стварања подужих редова.

“Оно што мора да се каже је да се нама ситуација озбиљно погоршава, посебно у Београду, не само да је несигурна него иде у правцу да постане неповољна”, истакао је Кон.

Он је још једном нагласио да је радно време после 23 цаса дозвољено искљуциво апотекама и бензинским пумпама.

“Све остало је практицно забрањено”, прецизирао је Кон.

Током претходне вецери инспекција је обавила контролу 91 објекта у Београду како би се уверили у то да ли се придржавају мера превенције. Два угоститељска објекта у Београду су затворена због журки које су организвали, циме су прекршили мере које су ступиле на снагу.

Подели на: