субота, 17. априла 2021. | 07:36

Кошаркашима из Баточине забрањен улазак на КиМ

Кошаркашима Слоге из Баточине није дозвољено да на прелазу Јариње уђу на Косово и Метохију. Ово је други случај у последњих двадесетак дана да се кошаркашима онемогућава улазак.

 

Кошаркаши Слоге из Баточине је требало вечерас у Северној Митровици да одиграју утакмицу против кошаркаша Трепче у склопу такмичења у Другој српској лиги, преноси Косово онлајн.

Вест је, на свом Фејсбук профилу, потврдио кошаркаш Трепче Игор Дашић, који је навео да је поново забрањен пролазак кошаркашке екипе која је требало да одигра утакмицу у Северној Митровици са Трепчом.

“Од стране Албанаца не чуди што се ова пракса наставља, међутим оно што једнако боли је да екипе из централне Србије намерно пријаве да иду на спортску утакмицу како их не би пустили и намерно избегавају гостовања код нас. Уколико пријаве као слободну вожњу углавном не праве проблем на граници. Коме је у интересу да се спорт у Косовској Митровици полако гаси? Ако вам је стало до ваше деце, време је да се глас дигне и ове политичке глупости и препуцавања заувек избаце из спорта”, поручио је Дашић у објави на свом Фејсбук профилу.

Претходно су и кошаркаши Прве Петолетке из Трстеника враћени са прелаза Јариње, прошлог месеца, 24. јануара.

Осуда из Канцеларије за КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију је осудила овај поступак приштинских власти.

“Спорт је макар симболично преживљавао и у најмрачнијим тренуцима европске историје, а древни народи су чак у ратно време проглашавали примирја како би се спортисти слободно такмичили”, наводи се у саопштењу.

Истичу да они који су у Приштини донели одлуку да систематски спречавају Србе да се баве спортом и такмиче не каскају за савременим цивилизацијским вредностима, већ заостају и за онима који су живели пре два и по миленијума.

Подели на: