субота, 12. јуна 2021. | 23:15

Косовска Митровица: Акција добровољног давања крви сутра од 8 до 14 часова

Црвени крст Косовска Митровица у оквиру “Недеље Црвеног крста” организује акцију добровољног давања крви која ће одржати сутра (11. мај).

 

Акција ће бити одржана у на одељењу трансфузије Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици од 8 до 14 часова.

Секретар Црвеног крста Косовска Митровица Саша Николић каже да ће у петак (14. маја) бити одржана још једна акција под називом “Цртање на асфалту”, која је како он истиче, најлепша у целој недељи.

“У петак 14. маја, наши волонтери ће се удружити са предшколцима ПУ “Даница Јарамаз”, где ће се приликом краћег упознавања са волонтерима наше организације, деца на платоу испред предшколске установе, уз помоћ креда у боји, приказати како они уствари виде нас и значај наше организације” рекао је Николић.

Он додаје да ће Црвени крст Косовска Митровица, захваљујући донацији Црвеног крста Србије, за све бебе које су рођене у “Недељи Црвеног крста” (од 8. до 15. маја) обезбедити поклон пакетиће.

“Због противепидемијских мера, у породилишту у Клиничко-болничког центра ове године нећемо ићи већ ће родитељи добити позивно писмо, у којем стоји са којом ће документацијом родитељи беба доћи до наше организације, где ћемо им уручити поклон пакетиће” додаје Николић.

Секретар Црвеног крста Косовска Митровица напомиње да је протеклих година ова организација организовала више активности али да ове године, због антиковид мера и неповољне епидемиолошке ситуације, није у могућности да их спроведе.

Национални дан добровољних давалаца крви обележава се 11. маја а ове године под слоганом “Незаустављиви”, са циљем да подигне пажњу јавности о потребама које живот значе, као и да захвали свим добровољним даваоцима крви који несебично учествују у акцијама давања крви.

Подели на: