субота, 31. јула 2021. | 08:49

Косовска Митровица: Нови објекат за пријем и преглед пацијената

На захтев Дома здравља Косовска Митровица Општински Штаб за ванредне ситуације обезбедио је адекватан монтажни објекат за пријем и преглед пацијената, монтажа је у току, саопштено је из Штаба.

 

Кризни штаб Општине Косовска Митровица улаже максималне напоре да у ванредној ситуацији, изазваној пандемијом ЦОВИД 19, мерама превенције олакша функционисање здравственог система и заштити здравствене раднике који су на првој линији борбе и заштите грађана”, истиче се у саопштењу.

“У дворишту Дома здравља Косовска Митровица у току је монтирање засебног објекта који ће послужити за преглед свих суспектних пацијената на ЦОВИД 19, а у догледно време за масовно тестирање, по свим прописаним мерама Министарства здравља Републике Србије. Благовремено ћемо обавестити јавност када ће кренути масовно тестирање пацијената и по којим критеријумима”, рекао је председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић, наведено је у саопштењу.”Од општег је интереса да сачувамо здравље сваког човека. Верујемо у вас и верујемо да ћемо сви заједно успети ако будемо само мало дисциплиновани и одговорни. Град има на располагању 174 волонтера доступна у сваком тренутку за доставу хране и лекова старијим суграђанима”, наводи се у саопштењу.

Телефони општинског кол – центра су: 028 421 140 и 028 421 141, за глува и наглува лица. Вибер број је 064 852 37 15.

Подели на: