уторак, 03. августа 2021. | 09:10

Косовско тужилаштво тражи притвор за ухапшеног полицајца Радета Басару

Суљ Хоџа, косовски тужилац изјавио је да је од Основног суда у Приштини затражио притвор за Радета Басару, ухапшеног службеника полиције у северном делу Косовске Митровице. Басара је ухапшен рано јутрос у склопу истраге о убиству Оливера Ивановића. Други ухапшени, Василије Бојић пуштен да се брани са слободе.

 

Један полицајац је ухапшен, а за другим се и даље трага. Истрага је проширена и на кривична дела организовања или учествовања у организованој криминалној групи и злоупотребе службеног положаја. Интервјуисао сам ухапшену особу и затражио притвор за њега”, рекао је Хоџа на конференцији за медије у Приштини.

Особа за којом се трага је Жељко Бојић, шеф оперативе полиције на северу Косова. Он у тренутку претреса није био у стану, а полиција је ухапсила његовог сина Василија Бојића, због како тврди, илегалног поседовања оружја.

“Особа код које је пронађено оружје није тражена, И након испитивања је пуштена. Осумњичена је за илегално поседовање оружја”, рекао је Хоџа.

Портпарол косовске полиције Баки Кељани је на конференцији пренео да је у јутрошњој акцији било укључено 100 припадника полиције.

“Косовска полиција је у раним јутарњим часовима, у северној Митровици, спровела полицијску акцију у вези са убиством Оливера Ивановића. Ова полицијска операција изведена је на основу налога за претрес Посебног одељења Основног суда. Ухапшен је осумњичени српски полицајац Р. Б., док се за другим осумњиченим полицајцем трага”, рекао је Кељани.

Током акције заплењено је шест комада различитог оружја и електронске опреме.

Јутрос око 5.50 више од 25 оклопних возила и џипова РОСУ и око 100 припадника ове специјалне јединице спровели су акцију у северном делу Косовске Митровице.

Подели на: