уторак, 21. септембра 2021. | 20:02

Козарев примио групу од 30 студента Америчког универзитета

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев примио је данас групу од 30 студента Америчког универзитета, одељења у Бриселу, које је предводио професор Џером Шеридан.

 

Козарев је студенте овог универзитета, који у склопу студија о ЕУ и НАТО сваке године посећују регион, упознао са ситуацијом на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Објаснивши им историјску димензију проблема у нашој јужној покрајини, Козарев се осврнуо на перспективе развоја ситуације, подвукавши опредељеност Србије да проблеме решава мирним путем кроз дијалог, али и спремност да адекватно заштити Србе на КиМ од било каквог покушаја понављања погрома из 1999. и 2004. године.

Козарев је представио све што на том простору раде Канцеларија за Косово и Метохију и директор Марко Ђурић, са акцентом на највећем инвестиционом циклусу за економски развој покрајине који је покренут захваљујући подршци председника Александра Вучића.

Козарев је изразио уверење да ће екстремни ставови у Приштини морати да се ублаже и таксе на робу из централне Србије укину да би се разговори, који могу да резултирају само компромисом, а не једностраним или наметнутим решењима, наставили.

Подели на: