субота, 18. септембра 2021. | 22:39

Кризни штаб усвојио нове мере које важе од данас до петка

Тржни центри, услужне делатности, кафићи и ресторани радиће до 20 часова. Мере су орочене до петка и ступају одмах на снагу, одлучио је Кризни штаб.

 

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је да је седница била озбиљна и тешка и да су донете мере које на снагу ступају одмах и орочене су до петка.

Рад тржних центара, кафића и ресторана, услужних делатности продужава се до 20 часова

“Очигледна је потреба становништа да користи услуге, уз поштовање свих мера. Кафићи и ресторани могу да раде до 20 часова, без коришћења музике у било ком смислу. Уз музику се људи опуштају, не поштују мере и долази до могућности лакшег преношења вируса”, истакао је Тиодоровић.

Истакао је да ће установе културе радити до 21 час.

Додао је да очекује да данас буде одржана седница Владе на којој ће бити донете нове мере.

“Ових пет дана ће нам служити да проценимо и оценимо епидемиолошку ситуацију од које ће зависити да ли ће ове мере бити продужење, продужене, допуњене. То је најважнији показатељ који нам говори, на основу онога што имамо, да је дошло до благог пада број оболелих и заражених, али и да у ковид болницама имамо благо смањење броја оболелих

Прати се епидемиолошка ситуација

Дошло је до смањења броја првих прегледа у ковид амбулантама на целој територији, рекао је Тиодоровић додајући да ће од тога зависити даље одлуке у петак.

Одговарајући на питање о мерама за Нову годину, рекао је да се о томе интензивно размишља али да то зависи од епидемиолошке ситуације.

Када је реч о кућним тестовима на корона вирус, каже да је то био неспоразум и да није требало да се деси да се ти тестови нађу у слободној продаји.

“Они који су их купили, нека контактирају лекара или здравственог радника и да буде сигуран не само у резултат већ и у начин како се то користи”, истакао је епидемиолог.

Подели на: