Лавров креће на турнеју по региону, након Грчке и БиХ стиже у Србију 28. октобра

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров почиње турнеју по региону током које ће посетити Грчку, Босну и Херцеговину и Србију.

 

Сергеј Лавров најпре стиже у радну посету Атини, где ће се састати са грчким шефом дипломатије Никосом Дендијасом, премијером Киријакосом Мицотакисом, као и са лидером опозиционе Радикалне левице Алексисом Ципрасом.

Затим 28. октобра одлази у Босну и Херцеговину где ће разговарати са члановима Председништва БиХ, одвојено са чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, министром спољних послова у Савету министара БиХ и другим представницима власти у БиХ.

Руско Министарство спољних послова саопштило је раније да ће тема разговора током посете шефа руске дипломатије бити даљи развој сарадње између БиХ и Русије у области политике, трговине, економије и културе, као и хуманитарна питања.

Истог дана, Лавров долази у дводневну посету Србији.

“Предвиђен је састанак с председником Србије, као и присуствовање свечаности поводом завршетка унутрашњег уређења Храма Светог Саве и паљења Вечног пламена на гробљу Ослободилаца Београда”, рекла је портпаролка руског министарства Марија Захарова.

Раније је саопштено да би Лавров требало да се састане и с патријархом Иринејом.

У фокусу разговора биће сарадња Русије и Србије, важна међународна и регионална питања, као и ситуација у вези са решавањем питања Косова, навела је Захарова.

Подели на: