Михајловићева и Скот о “Моравском коридору”

План је да изградња аутопута Појате-Прељина почне на лето, а да се до тада обезбеди финансирање, рекла је министарка грађевинарства Зорана Михајловић на састанку са амбасадором САД Кајлом Скотом. Компанија “Бехтел” има огромно искуство у реализацији великих пројеката широм света, рекао Скот.

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић је разговарала са амбасадором САД Кајлом Скотом о реализацији пројекта изградње “Моравског коридора”, односно аутопута Појате-Прељина, саопштило је Министарство.

Михајловићева је рекла да је овај пројекат, вредан 800 милиона евра и за који је потписан меморандум с америчком компанијом “Бехтел”, стратешки важан за Србију јер ће повезати два аутопута, Коридор 10 и Коридор 11, преко централне Србије.

“Овај аутопут важан је због бржег развоја Србије, нових инвестиција, као и због регионалног повезивања. Наш план је да на лето почнемо радове, а до тада да обезбедимо финансирање”, истакла је Михајловићева.

Амбасадор Скот навео је да компанија “Бехтел” има огромно искуство у реализацији великих инфраструктурних пројеката широм света и да верује да ће се то видети и на пројекту “Моравског коридора”.

Подели на: