среда, 19. маја 2021. | 01:55

Моје жеље су да и даље победјујем

Тринаестогодишња Теодора Савић победница на државном првенству у каратеу добитница октобарског признања општине Лепосавић у области спорта

 

Почела је да тренира карате од своје четврте године у Томари карате клубу у Лепосавићу, а потом је постала чланица Карате клуба у Рашки. Учесница је свих значајнијих такмичења, првенстава и турнира како у земљи тако и у региону, а у својој колекцији има четрдесет осам медаља, највише златних. Због свега што је постигла у овим својим младим годинама наградјена је и од стране општине у којој живи највишом октобарском наградом.
Лепосавић, 23. Октобар- Срећна тринаестогодишња девојчица Теодора Савић, заједно са својим старијим суградјанима који су постигли значајне успехе у свом раду на додели овогодишњих општинских награда. Ово је признање од стране општине у којој живи, а својим досадашњим спортским успехом могу да јој позавиде дупло старије колеге. Питали смо је шта за њу значи ова награда и како се одлучила за овај спорт.
– Ова награда ми је велики подстрек да наставим даље да се такмичим , да идем на даља такмичења и наравно да доносим медаље. Карате је мој омиљени спорт, заволела сам када сам присуствовала једном такмичењу и рекла сам себи ја то могу. Почела сам да тренирам карате са своје четири године у Томари клубу у Лепосавићу, а већ три године тренирам у Карате клубу ”Рашка”. Ишла сам на државна и балканска првенство и на разна такмичења, регионална и медјународна. Имам четрдесет осам медаља, а најзначајније су ми оне са државних првенстава , златна, сребрна и бронзана и медаља са медјународног првенства из Скопља.
Каже да је прво почела да тренира кате, а потом је прешла на борбе. Ова нежна девојчица са великом љубављу према овом спорту превазилази све тешкоће које прате такмичења, а то су путовања, боравак у кампу, али напомиње да има велику подршку најпре своје породице, тренера, а потом и пријатеља, који је бодре и подржавају у свему.
Теодора Савић је одлична ученица у Основној школи ‘’Лепосавић’’ у Лепосавићу, а воли и да рецитује, и учествовала је на такмичењу’’ Песниче народа мог’’. За успех у спорту који је одабрала потребно је поред много рада на себи, љубави и талента, а да све то поседује ова младјана спортисткиња доказ су њени досадашњи успеси, али самоувереност коју поседује.
Како даље види себе, Теодора недвосмислено, борбено и одлучно одговара да жели да се такмичи и победјује. А воља уз рад свакао доводи до упеха.
– Жеља ми је да упишем добру школу, да наставим да тренирам , да идем на велика такмичења, а и да у будућности отворим Карате клуб у Лепосавићу, истиче Теодора.
Највећи успех до сада постигла је на државном првенству у Чачку ове године у категорији ‘’Наде женске борбе’’ до минус 39 килограма, када се пласирала на Балканско првенство које ће бити одржано у Београду. В.Вукојевић

Подели на: