Намештај и прехрамбени пакети за 14 породица

Министарство за заједнице и повратак

 

Министарство за заједнице и повратак ових дана интензивно ради на опремању новоизграђених кућа намештајем и белом техником све у циљу стварања бољих услова за живот повратника и интерно расељених лица.
Помоћ је добило 14 српских и ромских интерно расељених и повратничких породица у Грачаници и Обилићу. Поред новог покућства, 74 члана поменутих породица добило је и прехрамбено-хигијенске пакете.
Саветник министра за заједнице и повратак Милош Станковић рекао је у Грачаници да министарство и министар Далибор Јевтић добро знају са каквим се изазовима сусрећу повратници и интерно расељена лица, и зато настоје да што пре дође до њиховог усељења у нове куће.
Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике из Грачанице и Обилића реализовано је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарство за заједнице и повратак,а спроводи Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Планирано је да до краја године преко овог програма буде завршена 101 кућа за повратнике и интерно расељене.    М.Ч.

Подели на: