среда, 22. септембра 2021. | 04:50

Нападнут Зоран Трајковић из Кишнице

Нови инцидент у општини Грачаница

 

Истог дана када је запаљен билборд са грбом такозване Ослободилачке војске Косова који је постављен на улазу у Грачаницу из правца Гњилана, у оближњем селу Кишница нападнут је Зоран Трајковић. Напала га је група Албанаца гађајући га стакленим флашама и каменицама уз повике ”УЧК”. Трајковић каже да се инцидент догодио због запаљеног билборда који је недавно постављен, а који је узнемирио Србе који живе у Кишници, и да је очекивао овакву реакцију.
-Вратио сам се са посла и паркирао ауто. Чим сам изашао видео сам групу од седморо, осморо младића и приметио да нешто спремају. Узвикивали су ”УЧК” и погрдне речи, а затим су почели да бацају ка мени стаклене флаше и каменице. Срећа па ме нису погодили. Покушао сам да смирим ситуацију и рекао им да ја живим у Кишници и да иду кући јер не желим проблеме. Ми смо навикли на овакве ствари, ово није први инцидент. Породица ми се уплашила и не знам шта да кажем. Не провоцирам никог и желим да живим у миру, рекао је Зоран Трајковић након инцидента и додао да је полицији пријавио напад и да је извршен увиђај.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је након најновијег инцидента да ће општина урадити све како се овакве ствари више не би поновиле.
-Упозорили смо да је провокација то што је билборд са натписом који велича ”УЧК” постављен на улазу у Грачаницу, једну од већих српских општина. Нисмо то урадили из хира, већ зато што смо знали да то може да изазове овакве последице. Општина је позивала да се овај проблем реши институционално и да институције које се баве безбедношћу имају на уму да овакве ствари, које су веома осетљиве за мир и стабилност на овом простору, морају бити веома пажљиво разматране, рекао је Поповић и додао да су предузете већ конкретне мере.
-Полиција је обавештена. Упућено је писмо Министарству за саобраћај, међутим, одговора нема. Послаћемо писма амбасадама и међународним организацијама. Овакве ситуације, када сви тежимо ка дијалогу, ка миру, не иду у прилог томе. Позваћемо их да искористе свој ауторитет како се овакве ствари више не би понављале, нагласио је Поповић.
Повици ”УЋК” чули су се док су новинарске екипе још биле на месту где се инцидент догодио, а узвикивали су их Албанци из аутомобила са главног пута. Након тога, полиција још једном била на месту догађаја.

М.Ч.

Подели на: