Настава на Универзитету по комбинованом систему

Ректорски колегијум Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, донео је одлуку да се настава одвија по комбинованом систему – на даљину (онлајн) и у седиштима факултета где ће се одржавати вежбе, консултације и провере знања према унапред установљеном распореду и одређеним терминима, уз строго придржавање свих прописаних епидемиолошких мера.

 

Након анализе одвијања наставног процеса на факултетима у саставу Универзитета и процене епидемиолошке ситуације у студентским домовима, разматрајући питања у вези са хигијенским и епидемиолошким мерама, Ректорски колегијум у проширеном саставу је закључио да се наставни процес одвија по комбинованом систему – онлајн и у седиштима факултета где ће се одржавати вежбе, консултације и провере знања (испити, колоквијуми, одбране семинарских, дипломски, мастер и докторских радова), према унапред установљеном распореду и одређеним терминима, уз строго придржавање свих прописаних епидемиолошких мера”, наводи се у саопштењу Ректорског колегијума.

На седници Ректорског колегијума је констатовано да је Студентски парламент Универзитета у сталним консултацијама са свим факултетима и Студентским центром, те да представници свих студентских парламената факултета подржавају овај вид одвијања наставног процеса.

Посебно је истакнут значај несметаног рада Студентског центра који се одвија у пуном капацитету, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Такође, констатовано је да, према расположивим подацима, на Универзитету нема заражених студената нити наставника и сарадника.

Ближи услови одвијања наставног процеса биће одређени на факултетима, у складу са наставним планом и програмом студија, закључује се у саопштењу.

 

Подели на: