уторак, 03. августа 2021. | 12:47

Није забележен ни један случај обољења

Нема оболелих од грипа у Лепосавићу. У Дому здравља у Лепосавићу добили смо информацију да нема ни једног случаја обољења од вируса грипа, само код појединих особа регистровани су симтоми налик грипу без икаквих последица.

 

Због вируса грипа , који је однео више људских живота и због којег је продужен зимски школски распуст, код грађана је створио узнемиреност, али уједно и превентивне активности како би се избегло обољење. У Дому здравља у Лепосавићу сазнали смо да није било ни једног случаја обољења од грипа и да редовно пријављују сваку пријаву пацијената, код грађана који сумњају на симтоме грипа у Клинички центар у Косовску Митровицу.

– Редовно пријављујемо сумње на грип код појединачних случајева, али оболелих од вируса грипа на овом подручју нема, каже Љиљана Вукадиновић, директорка Дома здравља у Лепосавићу.

Грађани са симтомима сличним грипу редовно се јављају лекару, како истичу у овом Дому здравља, и та превентива узроковала је да нема пријављених случајева обољења. Уз то одлагање продужетка наставе у школама у другом полугодишту зауставило је ширење вируса, тако да последица од ширења вируса нема.

Близину Копаоника искористило је и око триста заљубљеника у зимске спортове, па је тако ових дана у време продуженог распуста организован и Куп” Небеске столице”. Реч је о организацији скијашких такмичења на уређеним стазама јужне падине Копаоника. Ову манифестацију организује већ пар година Скупштина општине Лепосавић , Спортско туристичка организација и друштвено одговорна предузећа, која помажу спорске активности и рекреацију младих.

Изузетно погодни временски услови и довољно снега на стази измамили су више него икад учесника који су показали своје умеће на скијама, а организовано је и санкање за најмлађе учеснике.

-Ова манифестација има за циљ да анимира најмлађе да проведу квалитетно своје време на снегу, којег ове године има у изобиљу, а на тај начин допринесу свом здрављу, каже Милисав Мишо Младеновић, професор физичког васпитања, који је први осмислио ову манифестацију и покренуо њену организацију која све више добија на значају код младих. Куп ”Небеске столице”, имао је такмичарски карактер, али победници су овог пута сви учесници који су искористили зимске услове за боравак и рекреацију на снегу.

В. В.
Подели на: