уторак, 21. септембра 2021. | 19:10

Одржана комеморација Бојану Стојановићу

Комеморација поводом смрти Бојана Стојановића, првог председника Општине Грачаница, одржана је данас у великој сали Дома културе. Од Стојановића су се опростили породица, пријатељи, радници општине, грађани, страначке колеге.

 

Најближи сарадник Бојана Стојановића и његов некадашњи заменик, Игор Аритоновић, казао је да је поносан на свог пријатеља који је данас окупио и оне „који су нас делили, и оне који су лоше говорили“. Казао је да му је данас веома тешко.

„Данас си шефе пред мене ставио врло тежак задатак. Твоја екипа ово не може да имплементира у фулу. Цео живот си то од нас тражио, међутим, данас то не иде“.

„Ја знам колико ти је била јасна и зрела визија и колико си све боље разумео и шватао. Знам како си нас смиривао и како си некад знао да даш гас када је било потребно. Твоје велике заслуге су помињали пре мене, а помињаће и многи после. Ја сад имам потребу да ти кажем у своје име и у име свих твојих другара и те твоје екипе и твоје велике породице да си нас оставио у тренутку када то нико није могао ни да помисли“, казао је Игор Аритоновић.

Некадашњи политички ривал Бојана Стојановића, Бранимир Стојановић, казао је да нажалост овдашње Србе карактерише „недовољно поштовање великих људи док су ту са нама“.

„Срели смо се и упознали професионално као љути супарници пре шест година на локалним изборима, као такмичари и ривали. Да, али никада као непријатељи. Био је мудар и трезвен да зна где је та танка граница која омеђи политику и живот човека, граница која нас чува да останемо људи. Нисмо се тада политички разумели онако како јесмо последњих година и људски и политички. Остаје жал што нисмо имали времена да постанемо још бољи пријатељи, а пријатељи јесмо свакако били“.

Стојановић је казао да је покојни Бојан Стојановић био свестан у каквој се политичкој мочвари препуној блата налазе локални политичари, и да је свака грешка, па и ненамерна била велика и неопростива. „Када кажем да смо изгубили важног човека не говорим то јер је пригодно то рећи у овој прилици, потпуно сам у то уверен и знам да ће нам бити много теже без Бојана Стојановића“, казао је бивши градоначелник Грачанице и актуелни државни секретар у Министарству привреде Републике Србије.

Окупљенима се обратио и садашњи председник Општине Грачаница Срђан Поповић. Он је казао да је вест о смрти Бојана Стојановића оставила у неверици све који су га познавали или сарађивали са њим. Стојановић је, како је казао, поставио темеље општине и отворио пут ка развоју али и опстанку становништва.

„Тврд у својим ставовима, речит и отресит не либећи се да изнесе сопствени став имао је пуно противника али је својим залагањима проналзио компромисна решења. Никада и поред бројних притисака и искушења није напуштао свој родни Добротин, Косово и Метохију и никада није радио против интереса сопственог народа“, казао је Поповић.

Од Стојановића се опростио и потпредседник Српске листе Игор Симић. Присутни су били о остали чланови ове партије, којој се пре извесног времена прикључио и сам Стојановић.

Бојан Стојановић, заменик министра финансија у косовској влади сахрањен је на сеоском гробљу у свом родном Добротину.

Подели на: