Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Политичари не могу да уређују и прете медијима

.

ВЛАДИМИР РАДОМИРОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК  УДРУЖЕЊА НОВИНАРА СРБИЈЕ
 
Грађани Србије гледали су претходних дана упад опозиционих лидера и демонстраната у РТС са моторном тестером, одласке испред РЕМ-а, претње упада на ТВ Пинк и одузимање националне фрекфенције. Да ли је улога политичара да уређују медије, како спустити тензије и увести културу дијалога, шта све УНС чини на откривању истине о убијеним и киднапованим новинарима и медијским радницима на Косову и Метохији, као и о пресуди за убиство Славка Ћурувије за „Јединство” је говорио Владимир Радомировић, председник Удружења новинара Србије. 
Штампа

Тачи расписао ванредне изборе за градоначелнике у четири општине на северу Косова

.

Косовски председник Хашим Тачи расписао је ванредне изборе за председнике општина у северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку, Звечану, саопштио је његов кабинет.
Из Тачијевог кабинета је саопштено да ће се ванредни избори за председнике ове четири општине одржати 19. маја.
Истиче се да је Тачи обавио консултације са политичким партијама и косовском централном изборном комисијом пре доношења одлуке.
Градоначелници ове четири општине су поднели оставке у знак протеста због увођења таксе на производе из Србије.
 
  
Штампа

Дачићево предавање о Косову

.

Министар спољних послова Ивица Дачић је у обраћању студентима из Француске рекао да не може један део неке територије да самостално прогласи независност без договора са државом од које жели да се отцепи, поручивши им да прате дешавања у Шпанији.
Ивица Дачић је чланове студентске организације "ББЕ-Боургогне Балкан Еxпресс" Факултета политичких наука Сциенцес По у Паризу упознао са спољнополитичким приоритетима Србије.
Поред очувања територијалног интегритета и суверенитета, поручио им је да је стратешки циљ Србије и пуноправно чланство у ЕУ.
"Бранећи свој суверенитет и територијални интегритет, Србија истовремено брани међународно право, повељу УН и врховни ауторитет Савета безбедности с циљем очувања међународног мира", рекао је Дачић.
Штампа

Вучић Скоту: Приштина је укинула дијалог

.

Ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара, рекао је председник Александар Вучић америчком амбасадору. Кајл Скот истиче да је заједнички интерес и Србије и Приштине, али и међународне заједнице, да се постигне компромис.
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора САД у Србији Кајла Скота, са којим је разговарао о будућности дијалога Београда и Приштине и ситуацији у региону, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.
Председник Вучић је истакао да је, неиспуњавањем јединог услова из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО, усвајањем платформе о преговорима, формирањем војске Косова и увођењем такси на робу из Србије, Приштина укинула дијалог.
Штампа

Скинас: Сукоби међу суседима Унији нису потребни

.

Из Брисела и данас критика Приштини због уведене таксе на робу из Србије. Главни портпарол Европске Комисије Маргаритис Скинас подсећа на јасан став уније да тај потез не говори у прилог напретку на европском путу.
Сукоби међу суседима, унији нису потребни – саветује главни портпарол Европске комисије који је, каже, обилазећи земље Западног Балкана са Жан Клод Јункером, видео јасну оријентацију ка Европској унији.
"ЕУ је јасно саопштила да је диспропорционално увећање таксе Приштине сигнал који не говори у прилог напретку на европском путу. Мислим да је та порука шваћена и наставићемо да износимо тај наш став", рекао је портпарол Комисије.