Интернет издање - архива
Штампа

Вучић: Било би добро да 2018. распетљамо косовски чвор, али...

Председник Александар Вучић каже да би било добро када бисмо успели да до краја 2018. године "распетљамо косовски чвор", али поручује да није оптимиста по питању постизања обострано прихватљивог договора са Албанцима. "И даље мислим да су нам шансе за обострано прихватљиви договор мање од пет одсто. Али, и за договор унутар Србије, између нас. Практично је немогуће решити ово питање без великих сила", рекао је Вучић у интервјуу за Вечерње новости.
 
 
Вучић сматра да је предуслов за померање са мртве тачке добра воља и Срба и Албанаца.
 
 
 
Истиче да би историјска ствар била да постигнемо договор с Албанцима и то без сукоба.
 
 
 
"Ако то постигнемо бићу веома поносан на то своје политичко наслеђе, без обзира на то како би ми политички било суђено у данашње време, мислећи на то како ће то бити тумачено у будућности", навео је председник Србије.
 
 
 
Вучић објашњава да је свестан да би био "проказан у највећем делу српске јавности" од првог тренутка када би се дошло до таквог компромиса, али наглашава да би "за двадесет година био слављен".
 
 
 
Упитан да ли је за њега априори неприхватљиво да Косово добије столицу у УН, Вучић одговара да мисли да је то немогуће, "осим ако не постигнемо неку другу врсту историјског споразума којим би Срби били задовољни".
 
 
 
"Овако је апсолутно неприхватљиво", закључио је Вучић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија