Интернет издање - архива

ПАНОРАМА

Штампа

Обијена црква у Бањској код Вучитрна

У селу Бањска код Вучитрна обијена је црква Светог Николе. Како нас је обавестио клисар цркве у Бањској Саша Јоцић, у недељу 31. марта када је отворио цркву затекао је врата, која су била сигурносна, разбијена пајсером и обијен прозор.Према његовим речима и  у цркви је направљена преметачина. Он, такође, каже да их више забрињава сам чин разбојништва него и направљена штета. 
- Ово је други пут од 2014. године да је обијена црква- каже за наш лист Јоцић.
У селу Бањска код Вучитрна након 1999. године Срби живе у 15 кућа које су сконцентрисане у једном делу села, а пре рата је било 35 српских кућа. У селу има и 120 албанских кућа. 
С.К.
 
Штампа

Тешкоће у раду и сужено тржиште

Пекара АД  ''Житопродукт'' у Лепосавићу бори се конкуренцијом
 
Некада неприкосновени лидер у пекарској индустрији , не само у општини Лепосавић, него и шире, пекара ''Житопродукт'' суочачава се са тешкоћама у раду, набавци репроматеријала и продаји готових производа.
Лепосавић, 29. Марта- Саграђена, почетком деведесетих, пекара ''Житопродукт'' у Лепосавићу била је најсавременија пекара у овом делу северног Космета. Није имала конкуренцији ни у производњи хлеба, белих и масних пецива и колача, а грађена је удруживањем средстава из Бачке Паланке и општине Лепосавић, која је својевремено уступила веома атрактивну локацију и инфраструктуру у центру Лепосавића. 
Штампа

Гостовања у Немачкој

Инострана турнеја Културно уметничког друштва ‘'Копоаоник'' у Лепосавићу
 
Реномирано Културно уметничко друштво ''Копаоник'' у Лепосавићу, које је недавно прославило две деценије постојања, своју мсију  очувања и презентовања српског фолклора са Косова и Метохије ових дана наставља у Немачкој на гостовањима у два града.
Лепосавић, 28. Марта- Последње дане марта, чланови и руководство КУД ''Копаоник'' из Лепосавића проводе на турнеји у Немачкој где, поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, између осталих присуствују манифестацији обележавања овог великог јубилеја у Франкфурту.  Својим  наступом  чланови првог сасатава  КУД ''Копаоник'' у овом далеком граду, донеће мелодије и игре  са простора Косова  и Метохије, а  овој манифестцији поводом великог јубилеја СПЦ у посету Црквеној општини Франкфурт присуствује и Владика  диселдорфски и немачки Г.Григорије и владика западноамерички Г. Максим. 
Штампа

Угашен пожар у близини Високих Дечана

Дечани -- У околини манастира Високи Дечани угашен је велики пожар који је захватио шумске пределе, а последица по људе и објекте није било, саопштено је из Кфора.
Како је претходно јавио сајт Грачаница онлине, шумски пожар, други по реду за само неколико дана, захватио је велику површину шуме, а сумња се да је за његово избијање одговоран људски фактор.
Због силине ватре у гашење су били укључени и хеликоптери Кфор-а, уз ватрогасна возила.
 
Штампа

АГРЕСИЈА

Пише: Рада Комазец 
 
Још као мале научили су нас да су горе на небу Бог и добри анђели, који нас чувају од зла и лоших људи. Можда су због тога своју паклену операцију западне силе, оличену у Нато пакту, назвале „Милосрдни анђео”. Путујући кроз време, сећања нам се заустављају на немилосрдношћу „Милосрдног анђела”, који је држао Србију под опсадом 78 дана убијајући људе и разарајући села, градове, фабрике, болнице, школе, медијске куће, мостове …

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија