Интернет издање - архива
Штампа

Спортским клубовима 12 милона

Општина Косовска Митровица: Спортским клубовима 12 милона помоћи за такмичарску 2019.
 
Уговори о финансијској помоћи спортским клубовима и организацијама данас су у  просторијама Општине Косовска Митровица уручени представницима 23 спортска друштва. Уговоре им је свечано уручио председник Привременог општинског органа Александар Спирић.
Спирић је том приликом истакао да је јачање спортског духа и промоција здравог стила живота важно за омладину и за град, и да то веома успешно чини велики број спортских клубова који функционишу у овом граду.  
-За Општину Косовска Митровица у овој години издвојено је 12 милиона динара за 23 спортска клуба. То је јасан показатељ да готово хиљаду младих спортиста биће у прилици да одлази на такмичења, имајући у виду проблема са којима се суочавају спортски клубови овде- казао је Спрић 
Он је додао да је извесно да ће и у овој години бити потешкоћа али и да ће заједно решавати проблеме и пронаћи начине да спортска друштва из централне Србије буду гости у нашем граду и да се и овде одржавају спотска надметања. 
-Не одустајемо од игре, промовишемо спорт, спорт мора да победи. Одлучност ваших тренерта, вас као менаџера клубова да се борите за очување спортских институција и јачање сваке српске институције на КиМ, нема дилеме- подвукао је Спирић и додао ће настојати у перспективи да појачају буџет за свих 23 клуба која функционишу у оквиру Градске установе за спорт и специјализоване услуге.
Он је, такође, рекао и да се овдашњи спортски клубови без обзира на проблеме и препреке не опредељују се ни заједан други спортски савез, осим за Спортски савез Србије и да ће тако бити у будуће.
Одлуку о расподели средстава донела је комисија на челу да директором Градске установе за спорт и специјализоване услуге Петром Трајковићем . 
- На основу правилника о расподели средстава Републике Србијем, Спортског савеза Србије ми смо изваршили расподелу средстава, значи 65 посто је припало клубовима који су у првој групи спортова, 25 у другој и 10 посто оним клубовима који су у трећој групи- казао је Трајковић уз оцену да су 23 клуба која се такмиче поприличан број за наше прилике, као и да су имали добре успехе у прошлој години и захвалио им се на томе.
- Резултати које сте постигли су можда мање битни и мање важни, с обзиром на оно у којој сте мери сачували нашу децу и омладину и склонили их с улице и приволели их да тренирају и да се баве спортом у нашем граду, да буду тамо где и требају да буду, на спортским борилиштима и спортским теренима. Знамо да буџет за прошлу годину, као ни овај није неки развојни буџет али све оно што сте учинили током претходне године и оно што ћете учинити током ове године за сваку је похвалу- нагласио је Трајковић.
Он је рекао да се нада да ће и ове године имати толико успеха и медаља колико су имали прошле године. 
-Једна политика која је вођена уназад неколико година допринела је да постигнемо јако добре резултате. Постигли смо у масовним спортским дисциплинама и у такмичарском делу поприлично успеха, имамо велики број репрезентативаца Републике Србије. Наши такмичари су освојили висока места и квалификовали се за балканска и светска првенства, донели медаље нашем граду и то ми морамо да ценимо, не само ми као град, ми из Усатнове, већ и сви остали у држави Србији- нагласио је Трајковић.
У име спортских клубова на додељеним средствима захвалио се директор ФК Трепча Бојан Јакшић и казао да им ова средства пуно значе и да су значајна с обзиром на ситуацију у којој се налази општина, односно да не убира приходе. С друге стране, каже Јакшић, клубови са ових простора такмиче се тако као што се такмиче и тренутно стоји забрана доласка од стране Приштине клубовима из централне Србије те да ако буду приморани да своје утакмице играју у Новом Пазару, Рашки или у неком другом граду а не овде онда ће овај износ бити недовољан. 
С.К.
 
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија