Интернет издање - архива
Штампа

Бол пролази, ране не

Постављено Локалне вести са КиМ

Изјава градоначелника Лепосавића Зорана Тодића о тортуре коју су преживели у митровачком двору у Косовсој Митровици

Лепосавић, 28. Марта- Сећање на сву тортуру у бруталном терористичком нападу коју смо доживели 26. марта у митровачком двору ја и моје колеге на састанку поводом унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, сигуран сам нећемо заборавити никада у животу, овако започиње причу о свему преживљеном тога дана Зоран Тодић , градоначелник Лепосавића, који је теже повређен.


- Бол пролази, али ране неће никада. Задобио сам више удараца у тело, главу, руке и ноге. Тукли су ме припадници терористичке, бандитске специјалне полиције. Покушао сам и да заштитим колегиницу, али овај гест их је изгледа још више разљутио. Ударали су ме по леђима, глави, куковима кундацима и
цевима пушака. Оборили су ме на под и настављено је иживљавање. Кад год бих се померио од бола ударали су још јаче. Најжешћи ударац уследио је када ме је припадник РОСУ ударио каљавом чизмом док сам немоћан лежао на поду, каже огорчен Тодић, додајући да је иживљавање и даље настављено уз превртање столица и најгоре псовке на албанском језику.

Цео свет је видео оне слике и траба да се запита како то живе Срби на Косову и Метохији, истиче Тодић, и напомиње да га после свега боли и тело и душа од преживљеног и да те ране никада неће проћи.
В.В.