Интернет издање - архива
Штампа

Наставићемо улагања у економски развој

Постављено Локалне вести са КиМ

Шефица Канцеларије ЕУ на КиМ Наталија Апостолова у посети Лепосавићу
 
Посета је оцењена као веома корисна и обећавајућа за будућу сарадњу у смислу инвестирања у Канцеларије ЕУ на КиМ у развојне пројекте у овој најсевернијој косметској општини.
Лепосавић, 24. Маја- Наталија Апостолова , шефица Канцеларије ЕУ на Косову и Метохији, након разговора са градоначелником Лепосавића Зораном Тодићем посебно је нагласила гостопримство домаћина и констатовала да је ово била веома корисна посета.
-Европска Унија у протеклим годинама значајно је инвестирала у развој овога подручја и са том праксом ће се наставити. Поносни смо на пројекте који су успешно завршени и стављени у функцију , као што је Амбуланта у Лешку и Дечје обданиште у овом месту. Укупно ЕУ инвестирала је на овом подручју око 5.милиона евра и наставићемо са улагањем у нове пројекте. У изјави након разговора са госпођом Апостоловом , градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, захвалио је за уложена средстав у економски развој овог подручја, похвалио сарадњу коју је ова општина остварила са  КиМ и посебно нагласио потребу улагања у изградњу градског водовода. Лепосавић има годинама проблем са водоснабдевањем, а започета Фабрика воде у насељу Тврђан није завршена, како је то било планирано.
Апостолова је потврдила да ће Канцеларија ЕУ инвестирати у овај и друге пројекте на подручју севера Косова и Метохије, како у област подизања стандарда становништва кроз економски развој, нарочито кроз улагања у област пољопривредне производње.В.Вукојевиц