Интернет издање - архива
Штампа

Одражао предавање за студенте

Постављено Локалне вести са КиМ

На Факултету за спорт и физичко васпитање у Лепосавицу гостује интернационални фудбалски судија Милован Ристић
 
На предстојећем Фудбалском првенству у Русији судиће и интернационални судија Милован Ристић, који је своје искуство предочио студентима ДИФа у Лепосавићу.
Лепосавић, 29. Маја- Као пријатељ Факултета за спорт и физичко васпитање у прилици сам да садашњим генерацијама студената овог факултета предочим моје виђење фудбалске игре и искуства са суђења на теренима домаће и интернационалне сцене, рекао је гостујући у Лепосавићу Милован Ристић, интернационаални судија који има и ангажман на предстојећем Мундијалу у Русији. Познато је да Репрезентација Србије на овом првенству наступа у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком. Ристић је одржао предавање студентима Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу, а и на практичном примеру путем видео клипова демонстриране су сцене са суђења.
- Моје искуство је велико и жеља ми је да своје знање преносим на млађе генерације. Част ми је што сам као пријатељ овог Факултета, где сам иначе и на мастер студијама, пренесем моје знање студентима. Циљ је да се млади људи , који су спорт одабрали као занимање, максимално посвете позиву и да дају све од себе. Јер у крајњем спорт јесте давање и одрицање зарад успеха, казао је Ристић.
 
Као поруку младима дефинисао је у само једној жељи да се баве спортом јер спорт
колико узима од човека толико му успеха и среће враћа. Јер само активан човек је
здрав и испуњен човек, поручио је Ристић, уз напомену да је тренерски посао
тежак, али и леп у исто време и да се нада да ће неко од ових студената одабрати
позив фудбалског судије.
Пред предстојеће Фудбалско првенство у Русији, каже да пре свега ишчекује добар
фудбал, а да су он и његове колеге у припремама по стандардној процедури.
В.Вукојевић