Интернет издање - архива
Штампа

Пријављене екипе од Грачанице до Баљевца на Ибру

Постављено Локалне вести са КиМ

У току је Турнир у малом фудбалу у Сочаници
 
Најстарија спортска манифестација у општини Лепосавић, Турнир у малом фудбалу одржава се током јула и августа месеца у Сочаници, Лепосавићу и Лешку, а тренутно су надметања у најважнијој споредној ствари на свету у Сочаници.
Лепосавић, 6. Јула- У сениорској конкуренцији пријављено је шеснаест екипа, а у млађим категоријама седам фудбалских екипа. Такмичења се одржавају на терену Основне школе ''Вука Караџић'' у Сочаници, сваке вечери до половине јула, када се такмичења селе у Лепосавић уз пријаву и нових екипа.
- Задовољни смо организацијом Турнира, као и пријавлљеним бројем екипа у обе категорије, што је на нивоу прошлогодишњег броја. Утакмице се одржавају без икаквих проблема у спортском и фер надметању, а посебно бих похвалио велику подршку од стране публике, што нам много значи, јер су Турнири у малом фудбалу најстарија спорска манифестација на овом подручју и циљ нам је да одржимо ту традицију , која је ушла у пету деценију организације, каже Вељко Миљојковић, један од организатора Турнира у Сочаници.
Масовност Турнира и значај ове манифестације огледа се и у томе јер су пријавјене екипа са широког простора, од Грачанице до Баљевца на Ибру у општини Рашка.
Иначе Турнири у малом фудбалу су спортска манифестација са традицијом уз коју су одрастале бројен генерације младих спортиста, овде се играо и заволео фудбал који се преноси даље. Уједно  Турнири су увек били  и више од спортске манифестације, јер су ово летње атракције, прилика за изласке, упознавање и склапање пријатељстава и нових љубави. Зато млади овде Турнире овде жељно ишчекују, а старији им се враћају јер им буде драге успомене из младости.
Покровитељ Турнира у малом фудбалу у Лепосавићу, Лешку и Сочаници је Скупштина општине Лепосавић, а организацију су помогли и бројни спонзори који су обезбедили вредне награде.
-За освојено прво место у сениорској конкуренцији награда је 120 хиљада динара, док су за остала места у овој конкуренцији, као и у конкуренцији јуниора обезбеђене робне награде у виду спортске опреме. Турнир се завршава 14. јула, а већ 15.јула почиње Турнир у малом фудбалу у Лепосавићу, који је познат по још већем броју пријављених екипа што ствара већу конкуренцију и нуди драж фудбала, а  утакмице ће се одржавати на терену Основне школе ''Лепосавић'' Почетком августа Турнир се сели у Лешак. В.Вукојевић