Интернет издање - архива
Штампа

Срећно и успешно у Новој години

Постављено Локалне вести са КиМ

Обележавање Нове године по јулијанском календару општини Лепосавић донело нове планове за развој
 
Олимпијски базен који почео да се гради пре пет година, није завршен, а делегација града Београда, поводом новогодишњих празника боравила је у општини Лепосавић и обећала је изградњу базена на спорском центру Ибар, а помоћи ће се и развој привреде и пољопривреде у овом поткопаоничком крају, како би овај народ
опстано И економски јачао. Деци у предшколској установи ‘’Наша радост’’ уручении су поклон пакетићи.
Лепосавић, 14. Јануара- За срећну И успешну Нову годину, која се обележава по јулијанском календару, Општина Лепосавић приредила је спектакуларни дочек ватрометом у поноћ, а све окупљене на платоу испред зграде Скупштине општине све присутне забављао је Амадеус бенд. Да све буде домаћински И берићетно постарали су се организатори па се тако пеко вон а ражњу, а дебели минус отапалли су добро расположење И топли напици чај, врућа ракија И вино. Обележавањем српске Нове године, коју још у народу зову И мали Божић, завршавају се божићни обичаји.
Судећи по великој количини снега И хладном времену, по народном вереовању то обећава родну И напредну годину. Стигла су И конкретна обећања да ће се економском развоју овог краја у наредном периоду посветити већа пажња. Делегација града Београда, коју је предводио Горан Весић посетила је општину Лепосавић И овде су дочекали Нову
годину. Најпре су малишанима у Предшколској установи ‘’Наша радост ‘’ поделили новогодишње пакетиће, а изведена И интерактивна дечја позоришна представа ‘’Новогодишња бајка’’, у којој је учествовао глумац Светислав Буле Гонцић.
- Београд је главни град свих Срба без обзира где они живе, а овде смо јер у овим тешким тренуцима желимо да вам покажемо да с мо ту уз вас, да хоћемо да вам помогнемо да преживимо сва искушења у којима се као народ налазимо, казао је Весић.
 
После обиласка Предшколске установе делегација града Београда разговарала је са челницима општине Лепосавић , где је договорена конкретна помоћ града Београда економском развоју овог краја.
- Ми ћемо преузети обавезу као град Београд, да завршимо базен олимпијских размера, чија градња је почела, поред Ибра у Лепосавићу. Овом, И другим инвестицијама које планирамо у овом крају треба да омогућимо оно елементарно, да људи имају нормалан живот , како би наш народ успео да опстане овде И превазиђемо све недаће које сада као народ имамо.
 
Весић је нагласио И да како овде у Лепосавићу, тако И у другим српским срединама на Косову И Метохији људи имају позоришне представе И то ћемо омогућити нашем народу.
Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, захвалио се представницима града Београда на овој посети И том приликом истакао да је ово велики дан за општину Лепосавић.
- Данас је учињена конкретна радост за малишане у нашој Предшколској установи И ми смо представницима грда Београда изузетно захвални, а договорили смо И конкретну помоћ за будући развој наше општине. Прва
инвестиција у овом правцу биће почетак градње базена поред Ибра на спортском центру, казао је Тодић.
 
Заменик директора Канцеларије за Косово И Метохију Миљан Ранђеловић, овом приликом, истакао је да град Београд брине И помаже једнако све српске општине на Косову И Метохији.
Делегација града Београда посетила је И Храм Светог Василија Острошког у
Лепосавићу И Косовску Митровицу. В.Вукојевић