Интернет издање - архива
Штампа

Брнабић: Нисмо насели на провокације Приштине

Постављено Uncategorised

Нисмо реаговали ишитрено, нисмо насели на провокације Приштине, али нећемо одустати од заштите коју гарантује међународно право, тако је премијерка Ана Брнабић сумирала ситуацију и све последице кризе настале најновијим потезима Приштине на економском и на политичком плану.
Ситуација на Косову и Метохији данас је, каже Брнабићева, доста мирнија и то захваљујући заједничким напорима председника Александра Вучића и Владе да се одржи мир и стабилност.
Штампа

Ванредна седница Кризног штаба четири општине на северу Косова

Постављено Uncategorised

У Косовској Митровици вечерас је, нешто после 20 сати, почела друга, ванредна седница Кризног штаба четири општине на северу Косова и Метохије.
На седници ће, како је најављено, бити анализирана политичко-безбедносна ситуација на северу Косова и Метохије.Први састанак кризног штаба, којем су присуствовали представници општина Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток одржан је данас пре подне, након што је јутрос РОСУ упала на север Косова и ухапсила четворицу Срба, који су, како Пришитна наводи, повезани са убиством Оливера Ивановића у јануару 2018. године.
Штампа

“Песничко успеније” Миомиру Јоавановићу

Постављено Uncategorised

ОДРЖАНИ ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ “СОКОЛИЦА”

У оквиру  22. Међународне културне манифестације “Соколица” која се од 23. aвгуста одржава у Звечану и трајаће до 30 августа, вечерас , на празник Успења Пресвете Богородице, у свечаној сали СО Звечан  одржани су  традиционални песнички сусрети. 

Штампа

Поповић: Тражићемо најбоље решење како бисмо опстали на Косову

Постављено Uncategorised

Представници Српске листе са Косова и Метохије разговарали су у Београду са председником Србије. На сатанку је договорено да се сви проблеми решавају дијалогом, рекао је за РТС председник општине Грачаница Срђан Поповић.
Разговор у Београду је протекао у пријатељској атмосфери и договорено је да се очувају чврсте везе са Београдом јер је то од кључног значаја за опстанак Срба на Косову, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Срђан Поповић.
Штампа

Вучић не очекује да Приштина представи Статут ЗСО у року

Постављено Uncategorised

Председник Србије Александар Вучић не очекује да ће Приштина 4. августа у Бриселу представити свој нацрт статута Заједнице српских општина.
Председник Вучић је то рекао за сутрашњу Политику, која констатује да за разлику од косовских Албанаца, српски управљачки тим последња три и по месеца пише предлог статута ЗСО који ће бити представљен Бриселу.
У априлу је било пет година о потписивања Бриселског споразума према којем је Приштина била дужна да формира Заједницу српских општина, али то ње учињено.