Општина Звечан наставља са акцијом поделе заштитних маски

Општина Звечан апеловала је данас на придржавање мера у циљу спречавања даљег ширења епидемије ковид 19.

 

“Свесни ситуације која нам на жалост не иде у корист молимо вас да се у предстојећем периоду стриктно придржавамо мера које су нам препоручене како бисмо заштитили себе, наше најмилије а самим тим и целокупно друштво од ове пошасти”, наводи се у саопштењу.

Кабинет градоначелника, како истичу, се већ девет месеци непрестано бори да обузда епидемију на територији општине. “Имали смо преко 170 активности у тој борби, нажалост тренутно нам бројке не иду у корист и поред наше максималну посвећености имамо пораст броја инфицираних. У том циљу ми ћемо и даље наставити са том борбом још снажније у намери да обуздамо и овај талас епидемије, али ову борбу не можемо да водимо сами, потребна нам је ваша помоћ и сарадња како би наш заједнички рад имао ефекта. Апелујемо на суграђане да носе маске, одржавају дистанцу, избегавају окупљања, врсе дезинфекцију, избегавају излагање беспотребним ризичним окупљањима, останимо код куће са нашим најмилијима”.

Свесни да живот не може да стане и да људи зеле да проведу празнике у миру и спокоју, апелују на поштовање препорука надлежних институција, како би “имали чему да се радујемо сви заједно а то је победа над овим глобалним проблемом”.

Шодно томе Општина Звечан наставља са својим редовним акцијама поделе заштитних маски, у циљу сузбијања ширења ковид инфекције.

“У протеклих месец дана подељено је 10.000 заштитних маски и наставиће се са овом праксом, како бисмо подигли свест грађанству о важности превенције и мерама заштите у току пандемије”, поручују из Општине Звечан.

Подели на: