Осмесима растерали облаке и кишу

 Око пет стотина малишана из Предшколске установе „Даница Јарамаз” у Косовској Митровици прошетало је прошлог четвртка у шареним костимима улицама града славећи пролеће упркос кишним и тмурним облацима.

 

Пролећни карневал малишана, након дефилеа градом који је пратио велики број суграђана, зауставио се на плочи Техничке школе „Михаило Петровић Алас”, где су извели забаван и весео програм на тему пролећа. Децу и окупљене грађане Косовске Митровице које је привукла ова весела колона поздравио је у име града председник Привременог општинског органа Александар Спирић. – Данас када славимо Дан победе, ви побеђујете лепотом и радошћу. Ви сте наш украс и хвала вама и вашим родитељима који су се трудили и дали свој максимум да изгледате овако брилијантно – рекао је Спирић и нагласио, да је циљ локалне самоуправе да ствара „бољи и позитивнији амбијент за одрастање”.
– Уједињени, сложни и заједно можемо да пркосимо многим изазовима који су пред нама и зато са сигурношћу истичемо да је држава Србија ту и да ће и даље бринути о сваком појединцу – рекао је Спирић. Директорка ПУ „Даница Јарамаз” Горица Маринковић је истакла да је ова установа после 65 година добила свој дан који ће и наредних година са радошћу славити. – Ви сте данас најбитни
ји, као и у будућности, ви сте наша будућност – рекла је и захвалила се родитељима деце који су партнери у свакој организацији догађаја, као и председнику Привременог органа општине Косовска Митровица Александру Спирићу који, како је рекла, препозна сваку идеју коју установа осмисли. Захвалила је свим васпитачима и запосленима, а свака група ће бити награђена и добити диплому за свој труд.

Подели на: