субота, 18. септембра 2021. | 22:26

Петковић: Ђорђевић лажима покушава да унесе смутњу међу Србе и себи направи политички профит

Поводом најновије изјаве Млађана Ђорђевића, о наводном преузимању система снабдевања струјом на северу Косова од стране Приштине, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је данас у Зубином Потоку поручио да је то лаж и само још један покушај уношења смутње међу Србе на Косову.

 

Канцеларија за Косово и Метохију, председник Александар Вучић и Влада Републике Србије су готово сваког дана на простору Косова и Метохије и нема тог села где нисмо били или где нећемо бити, и где ћемо и даље помагати и улагати средства. Они који нападају желе да створе неку врсту смутње овде у српским срединама на Косову и Метохији и управо тај господин Ђорђевић је због такве изјаве био на насловним странама у свим приштинским медијима”, рекао је Петковић новинарима.

Он је поручио да прича о томе да неће бити струје и да ће се нешто десити после 14. децембра јесте прича која служи да управо Ђорђевић оствари неку врсту свог политичког профита и ништа више од тога.

“Оно што је важно је да сви Срби на северу Косова и Метохије и уопште у српским срединама знају да ће струја и даље да протиче и да ће и струја и даље бити на северу Косова и Метохије и да се ништа неће мењати и након 14. децембра, да будем прецизнији све док и када се формирају ћерке фирме ЕПС. Зато нека се не брину Срби на Косову и Метохији, држава Србија је уз њих и чинићемо све да и даље останемо заједно. Увек ћемо бити уз вас, а они који нападају то раде из својих станова у Београду и то раде само да би пробали да подигну своју популарност тамо где их нигде нема и где немају своје присталице”, рекао је Петковић.

Подели на: